Járványügyi intézkedési terv

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr az alábbiak szerint módosította az iskoláknak korábban kiküldött járványügyi intézkedési tervet.

1. Az iskolát csak egészséges, tüneteket nem mutató tanuló, dolgozó látogathatja.

2. Az iskola épületében a maszk használata mindenki számára kötelező a tantermeken kívül. Kérem a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy gyermekük minden nap hozzon magával megfelelő méretű és tisztaságú maszkot!

3. Az intézmény minden tanuló számára biztosítja a gyakori kézmosás és a kézfertőtlenítés lehetőségét. Az épületek mosdóit, közösségi tereit, a tantermek kilincseit és bútorzatát rendszeresen fertőtlenítjük.

3. Amennyiben a szülő a gyermekénél tüneteket észlel, akkor a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján kell gondoskodnia az orvosi vizsgálatról.

4. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

5. Az a tanuló, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, kizárólag orvosi igazolással jöhet újra az intézménybe. Ameddig a tanuló az igazolást nem hozza magával, addig nem léphet be az intézménybe. Hatósági karantén esetén a tanuló kizárólag a járványügyi feloldó határozattal jöhet újra iskolába. A gyerek hiányzása esetén nem mentesül az iskolai feladatok megoldása alól, részére eljuttatjuk az iskolai és a házi feladatokat (KRÉTA, Google Classroom).

7. Az első félévben esedékes nagy létszámú rendezvényeket el kell halasztanunk, vagy megszervezésükkor tekintettel kell lenni a létszámkorlát és az egészségvédelmi intézkedések betartására, szabadtéri rendezvény szervezésére.

8. Az iskolafogászati szűrés további utasításig nem végezhető.

9. Szülő, kísérő nem léphet be az intézmény területére, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten a szülők részére szervezett programon való részvétel céljából. Belépéskor a járványügyi előírásokat be kell tartani. Időpontot egyeztetni a 06-76-536-210-es telefonszámon lehet.

Köszönöm szíves megértésüket és együttműködésüket!
Tóthné Détári Gabriella
intézményvezető